familie,  handicap,  Paralympic,  tanker fra en mor

Ingen arme, Ingen småkage….

….. en stående joke jeg har med mine nærmeste.

Det hele munder jo ud i, at jeg Ikke kan bruge mine arme til ret meget fornuftigt. Mine arme sidder hvor de sidder og jeg kan ikke løfte dem. I mine unge dage – OMG – a loooooooooong time ago, hvor jeg svømmede på handicap-landsholdet, havde vi en kærlig, men frygtelig jargon fx til en blind – Se dig for. Til spastikeren – Gå ordentlig. Og til os med dårlige eller ingen arme – Ingen Arme, Ingen Småkage. Eller dem der ikke var ret høje og kunne være i en sports taske kom der i . En skøn galgenhumor. En fantastisk tid med fantastiske venner. Det skønne ved at være samlet så mange med et eller andet handicap er, at man slapper af. Der er ALDRIG nogle spørgsmål såsom hvorfor går du sådan, er du retarderet eller hvad, er du en kanin og jeg kunne blive ved.

 

Billedet er fra Paralympic 2000 i Sidney. 50 m. rygcrawl.

Gudskelov kan jeg sige, det giver hår på brystet og at jeg heldigvis selv kan svare for mig. Dog er mine tanker her som voksen voksen hos mine børn. Tanken om, hvad de måske skal igennem pga en mor med et handicap. MEN jeg ved, at vi – min mand og jeg – gør hvad der står i vores magt, for at klæde dem rigtigt på, for at de kan svare for sig på en pæn og sober måde.

Det var lige et par tanker herfra på en smuk forårsdag på en hverdag.

Ha en dejlig dag derude.

En kommentar

  • Malene

    Fine tanker og sjovt at høre om den interne jargon. Det tror jeg, men får i mange grupper og det kan være overraskende at høre som udenforstående. Men på en eller anden måde er det dejligt afvæbnende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *