Ærlighed,  BPA-ordning,  familie,  handicap,  Kærlighed,  Sommerferie,  Ugens Update

Sommerferie og BPA-ordning

Endelig viser solen sig igen og jeg har bevæget mit luksuslegeme på terrassen for at færdiggøre denne uges update. Det er lækkert og alligevel pisse upraktisk, idet man jo ikke kan se en flyvende fis på skærmen pga genskin. Så på med solbrillerne og fortsæt………

    Her er jeg så…….

Skæv i både hoved og røv. Mit handicap på godt dansk – Manglende muskler og stive led. Dette bevirker, at jeg er utrolig indskrænket fysiologisk. Mine arme sidder, hvor de sidder og min ben er stive, så derfor er jeg en omvandrende T-Rex med små ubrugelige arme og en fandens stor kæft 😀 (hvilket manden min allerede kaldte mig på vores anden date <3).

Derfor er min hverdag også lidt anderledes end andres. Jeg har hjælpere ansat 26,5 time i ugen, idet jeg har fået tildelt en BPA-ordning:BPA - Borgerstyret Personlig Assistance

En BPA-ordning kan gives til borgere over 18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der har meget omfattende hjælpebehov.

Det er en betingelse for at modtage BPA, at borgeren er over 18 år. Der er ingen øvre aldersgrænse.

Det er også en betingelse, at borgeren har en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, som gør det nødvendigt at modtage den ganske særlige støtte til pleje, overvågning og ledsagelse, som ligger i ordningen. BPA er således som udgangspunkt rettet mod borgere med massive og sammensatte hjælpebehov, hvor borgerens behov ikke kan dækkes ved fx almindelig praktisk og personlig hjælp og pleje mv. 

Endelig er det en betingelse, at borgeren kan fungere som arbejdsleder for hjælperne og som udgangspunkt også som arbejdsgiver, medmindre borgeren vælger at overføre tilskuddet til en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed, der herefter bliver arbejdsgiver for hjælperne.

Det er kommunen, der træffer afgørelse om BPA.
                        http://socialministeriet.dk

Så her hører jeg under, idet jeg kort fortalt ikke kan tørre min egen R.., selv gå i bad, tage tøj på, ordne hår, skrælle kartofler og jeg kunne blive ved. Det er en fantastisk ordning, der gør at jeg får den hjælp jeg skal have for at have en så “normal” hverdag som muligt.

Jeg har 6 hjælpere ansat inkl. min mand. De er der hverdag – 1 time om morgenen og 2 om eftermiddagen 365 dage i året. På nær den uges ferie vi tager om sommeren. Her har vi valgt, at vi er selv. Så manden min går ind og tager timerne der. Der er selvfølgelig lidt at se til, nu vi også har 2 små – på 2 (3 til september) og 4 år, som dog efterhånden er utrolig selvhjulpne. Men det har vi valgt for at vi kan være os selv og få en uge, der IKKE ligger i faste rammer og klokkeslet. Dog har kommunen hjulpet os med, at der hver morgen i denne uge mellem kl. 8 og 9 kommer en hjemmehjælp ud og hjælper mig med div pers. ting. Det er en fantastisk hjælp og aflaster lige ham der og koncentrationen kan gå på børnene.

Så alt er på plads og nu glæder vi os bare til en uge på camping og se om spilopperne synes det er hyggeligt og sjovt.

Rigtig god søndag.

Ugens Update næste gang: Seværdigheder på Djursland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *