AMC,  Arthogryphosisawareness,  Ærlighed,  En bog bliver til,  familie,  handicap,  Kærlighed,  Min drøm,  tanker fra en mor

En bog tager form…………….

……………….., så må vi bare håbe på, at et forlag vil have den ind.

Jeg har de sidste 2 år arbejdet på min bog on and off. Der har ikke været så meget tid, da fokus har ligget på familie, job og studie. MEN skriverierne er for alvor gået i gang og jeg har fået en masse ideer skrevet ned i min ide-bog. Så når den lille sover til middag og den store hygger med farmand eller alle er gået til ro om aftenen, ja, så har jeg lige en skrivende stund.

Ideen om en bog blev vækket af min samfundsfags-lærer i 8. kl., da jeg dengang skrev en opgave om Elefant-manden samt det at have et handicap og andres syn herpå. Har siden i alle de år efter (siden 1990/1991 – i guder hvor er jeg gammel 😀 ) , tænkt hvilken vinkel jeg skulle skrive bogen i. Jeg fik børn og så var den der. En bekymret hønemor aka mig tænkte: Jeg må gøre noget. Drømmen blev derved en realitet. Jeg kom som mor og fysisk handicappet pludselig til at tænke meget over, hvad mine børn måske en dag vil blive “udsat for”. Fx. en masse spørgsmål og lign. Jeg ved, at jeg ikke kan gardere dem hele livet igennem. MEN tænkte samtidig, at hvis jeg nu kunne lave et eller andet – fx en bog eller et undervisningsmateriale omkring mangfoldighed, så kan jeg i hvert fald hjælpe andre, mine børn og os selv til at forstå nye situationer som blandt andet det at have en forælder med et handicap.

Har derfor tænkt i måtte få et sneak peak.

Det i får at se, bliver enten forordet og indledning eller teksten på bagsiden på bogen. Så her et lille uddrag og jeg vil meget gerne have en kommentar med på vejen om, hvad i synes. I resten af bogen er fortællersynsvinklen hos jeg-fortælleren – Vitus. Denne synsvinkel ligger nemlig hos én bestemt person og der igennem får vi gengivet historien. Synsvinklen er indre, dvs. fortælleren kan beskrive tanker og følelser hos personen. Altså dét, som man ikke kan se udefra. Jeg-fortælleren er som regel god til at skabe identifikation hos læseren.

Vitus, Vitus Alexander Olsen.  5 år. Han er en helt almindelig dreng. Lyst hår, 
brune øjne og beskidt bare 5 minutter efter at ha været i bad, hvilket er ved at drive 
hans mor til vanvid. Men hvad skal Vitus gøre? Han elsker sandkassen, vand, vandpytter og 
jord under neglene. Altså Vitus er bare dreng for alle pengene.  

Han bor sammen med sin mor, sin far og sin lillesøster Anne-Kirstine - AK. Han bor i Ribe, 
Danmarks ældste by. Byen med den store domkirke. Vitus går i børnehaven Spiloppen. 
Det synes han er sjovt. Så lad os høre lidt om Vitus’ verden.   

------------------------------

Som sagt hedder jeg Vitus og bor sammen med min familie. 
En helt almindelig familie eller er det? 

I børnehaven siger mine venner, at min mor er mærkelig. Først blev jeg egentlig rigtig 
ked af det, MEN efter at sidde og kigge på min mor, ja, så er hun ret mærkelig. 
Hun ser mærkelig ud. Hun går mærkeligt. Hun ligner faktisk en menneskelig T-Rex med 
2 ubrugelig korte arme. Plus når hun går, går hun næsten som en robot, 
fordi hun har stive ben. Selv lægen siger, hun vralter som en and og han må da tale sandt,
for han har kendt hende i længe.

Hun er handicappet.
                Uddrag af forhåbentlig kommende bog af Bente Aa. Skovgaard

Hvad siger i til det? Mon det er holdbart?

Jeg drømmer og ønsker i hvert fald i mit stille sind, at jeg en dag har en fysisk bog i hånden, hvor mit navn står på som forfatter.

Tak fordi du læste med så langt.

De kærligste hilsner og altid velmenende ord.

Bine

4 kommentarer

 • Lea stigel Kristensen

  Efter at have læst “begyndelsen” på din bog vil jeg bare gerne læse videre med det samme. Jeg vil læse hvert et ord af din bog med stor fornøjelse og lade alle mine egene følelser komme frem og give dem frit løb. Jeg vil bruge den som en kæmpe inspiration i forhold til mine egne børn og den omverden de og vi lever i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *