AMC,  Arthogryphosisawareness,  Ærlighed,  BPA-ordning,  handicap,  Handicap en hindring,  Taknemmelighed,  tanker fra en mor

Hjælper SØGES

Min Hverdag, Vores Hverdag

Et indlæg om mig selv og mit behov for hjælp for at kunne være så uafhængig som muligt. Blandet med den hjælp jeg har for at nå dertil hver dag.

Siden jeg flyttede hjemmefra – Way Back When – har jeg haft personlige hjælpere ansat. Så i dag er det bare min hverdag.

Jeg har brug for hjælp 26 timer i ugen, hvilket kommunen har regnet sig frem til, og det passer perfekt. Jeg har det man kalder en BPA- ordning, hvilket gør at jeg selv ansætter hjælpere. På den måde bestemmer jeg selv, hvem der kommer ind af døren. Det er utrolig rart, men samtidig er det også sårbart til tider, når en hjælper stopper og en ny skal ansættes. Men sådan er mit liv og jeg får intet ud af og sidde og græde snot over det. Nej, vi må videre og kigge frem ad.

Har lige været møllen igennem, hvilket resulterede i 2 nye ansættelser – en fast og en afløser. Er yderst taknemmelig for mit hjælperteam. De er nogle fantastiske tøser med ben i næsen, som jeg.

 

Nervøs

Man er altid spændt og nervøs 1. dag de starter her. Passer de ind i vores hverdag. Hvordan med børnene? Vil de accepterer den nye hjælper hurtigt? Og jeg synes altid det er en udfordring, når vi når til personlig pleje delen, at skulle i bad. Ved godt, det er det de bl.a. er ansat til, men man står jo der splitter ragende Hans ??. But Anyway sådan er livet. Og ved hjælperen har det på samme måde?. Ja, så joker vi lidt med det og så er vi videre. Og vil dernæst sige, at i bad situationer, har jeg nærmest det, der kaldes en ud af kroppen oplevelse, på den måde, at der er min krop bare noget der har brug for hjælp og hjernen slår fra på den måde, hvor man tænker GUD, hvor er det pinligt. Ved det lyder mærkeligt, men det er skisme også svært at forklare.

Mine Hænder

Mine hjælpere er mine hænder. Dvs., de hjælper mig med det jeg ikke kan af alle daglige rutiner så som:

 • Nogle ting ved madlavning
 • Vasketøj
 • Lyne børnenes jakker, når vi henter i institution
 • Hjælper med madpakker
 • Personlig pleje
 • Hjælpe børnene i tøj
 • Etc.

Det var lidt om min hverdag med hjælpere herhjemme. Jeg er yderst taknemmelig for at have dem i mit liv.

Læs bl.a. også: På Legepladsen

2 kommentarer

 • Fantasifabrikken

  Er imponeret over, hvordan du trods hjælper får hverdagen til at fungere. Vildt bekræftende og sikke en masse gå-på-mod og livsglæde du har. Glæder mig til indlægget om, hvordan du mødte dit livs kærlighed. Synes fu er så sej!!!

  • naarhjertettaler

   1000 tak da.
   Jamen det er mit livs vilkår. Og jeg har det godt. Pg de er med til at give mig en så normal hverfag som muligt. Det er jo super.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *