AMC,  Ærlighed,  Bil,  handicap,  Handicap en hindring,  Invalidebil på Jyllandsringen

Invalidebil på Jyllandsringen

Vol. 1 – Bevilling af Invalidebil

Bare et ønske 😉

Invalidebil på Jyllandsringen……….. En drøm jeg har gået med siden jeg fik mit kørekort tilbage i 1997. Men inden da var drømmen om det i det hele taget bare at få kørekort den største  drøm.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg er fysisk handicappet. Mit handicap gør, at jeg er så dårlig og dog ikke for dårlig til, at have fået tildelt en invalidebil. Jeg fik min første invalidebil som 21 årig. Efter 6/8 år skal man i gang med en ny bevilling, da selve ombygningen af bilen ikke holder meget længere end 8 år. Min nuværende bil er 6,5 år gammen og jeg skal til at søge en ny. Jeg har haft 4 invalidebiler indtil d. d.:

 • Agnes – Ford Fiesta
 • Bertil – Huyandai Matrix
 • Cirkeline – Skoda Fabia
 • Didrik – Ford C-Max – min nuværende bil

Og ja alle mine biler har navne 😀 . Det startede tilbage i studietiden, hvor vi var en flok tøser,  der til en fest stod og ventede på en taxa videre i byen – ved siden af min bil. Og i vores brandert blev min 1. bil døbt i øl. Alle mine biler er derefter blev døbt. Og ja, man er jo lærer, så vi kører i alfabetisk rækkefølge.

Hvordan får man til delt sådan en invalidebil? Det vil jeg komme nærmere ind på i dette indlæg. For 2019 er året. hvor jeg skal have ny bil. Det er en lang proces og ihhhh hvor jeg glæder mig.

FAKTA

Hvis du har en varigt nedsat funktionsevne, der forhindrer dig i at gå ret langt og gør det meget svært for dig at færdes uden for dit hjem, kan kommunen muligvis bevilge dig et rentefrit lån til at købe en invalidebil
Bilen skal være nødvendig til arbejde, uddannelse eller sociale formål

Nu skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en bil-tøs, hvilket vil sige:

 • Jeg elsker biler
 • Elskede at køre stærkt inden jeg fik børn
 • Min største drøm er faktisk at få lov til at brænde en invalidebil af på Jyllandsringen og jeg ved det godt Jeg er pige og jeg ved godt det lyder mærkeligt, haha.
Anskaffelse af invalidebil

Jeg får støtte til invalidebil, idet jeg ikke kan bruge offentlig transport i forb. med:

 • Til og fra job – Jeg kan ikke selv komme på bus og tog og slet ikke med tasker og lign.
 • Til sociale formål – fx. handle, hente børn, fys og fritidsaktiviteter.

Bilstøtte bevilges efter Serviceloven. Der bliver lavet en vurdering af min funktionsevne i forhold til dine muligheder for at deltage i samfundet på lige vilkår som ikke-handicappede borgere. Her menes simpelthen, at jeg skal en tur til lægen. Lægen skal tjekke mig – om mit handicap er forværret, om jeg er gået hen og blevet blind etc. Et helt almindeligt sundhedstjek og dog……….  Her vil jeg ikke lægge skjul på, at man føler sig som et forsøgsdyr, der bliver foldet sammen og fold ud igen, for at se om ens fysiske formåen er forværret i løbet af de sidste 6 til 8 år.

Bilen

Et var, at jeg som fysisk handicappede skulle godkendes til at kunne få kørekort. Et andet var, at min bil skulle laves. Man har ikke den vildeste fantasi omkring, hvordan en invalidebil bliver til. Jeg har fodstyring i min bil, hvilket vil sige, at jeg har et rat ved fødderne, som jeg styrer bilen med. Det er ikke bare sådan at sætte ind i en bil NEJ………….

Første gang du kommer til tjek hos dem, der skal lave din bil – i mit tilfælde hos Langhøj – de har altid lavet mine biler – og ser din bil er nærmest skrallet for inventar. Den ligner noget der er sat til en lille hjerte lunge maskine og man tænker: Bliver det her overhovedet min bil igen…….. Og det gør den.  Der står et hold af fantastiske ingeniører og teknikere omkring bilen og den dag den er igen er køreklar ser den også fantastisk ud.


Fodstyring bliver til
Bliver det her overhovedet min bil igen……..
Alt er på plads og pakket væk


Læs bl.a. også her om andre hjælpemidler.

2 kommentarer

 • Lene

  Hvor fedt at du kunne få lavet en bil, så du kan køre på trods af dit handikap! Det må være en kæmpe frihed. Jeg har en onkel, som også er fysisk og psykisk handikappet, men han har aldrig kunnet få kørekort. Tak for det inspirerende indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *