AMC,  Ærlighed,  BloggerLife,  handicap,  Handicap en hindring,  Handicap ingen hindring,  Job og handicap,  Mangfoldighed

Mangfoldighed & Job

God aften hjemme i stuerne. 
Med fare for at træde nogen over tæerne, ja, så kommer min mening her for en gang skyld ??.

Det at være handicappet er utrolig meget oppe i medierne for tiden. Dels på grund af Mulle, der laver et show omkring Danmarks lækreste Spasser, hvilket jeg har enormt svært ved at få over min mund og samtidig synes jeg, at det er et forkert signal at sende ud til befolkningen. For mig har det ikke noget med inklusion af handicappede at gøre…… 
T V Æ R T I M O D, så synes jeg det modsatte, Sorry. 
Og dels fordi det er svært som fysisk handicappet at komme ind på jobmarkedet pt. Se link

Jeg kan her kun sige, at jeg føler mig som en heldig kvinde. Jeg har aldrig har haft disse problemer og jeg håber inderligt at mine kolleger igennem de sidste mange år, ikke går og er bange for mig og mine indskrænkninger.
Men det at blive valgt fra pga nye kolleger, der er bange for personer med en begrænsning i dagens Danmark og ikke valgt fra pga manglende kvalifikationer. Ja, det stiller jeg mig undrende overfor.

Flere af mine kolleger siger tit Undskyld efter de har bedt mig om noget jeg ikke kan på grund af handicap. Jeg tager det derimod positivt, fordi det netop viser, at de ser mig som personen og ikke som den handicappede. Dermed ikke sagt, de ikke kan se, at jeg er skæv i både hoved og r**. Det kan de sagtens, men det er heller ikke en hemmelighed.

Så bliver ked af at læse en artikel som denne.

Flere fordomme mod personer med handicap

For det der egentlig mangler er viden om personen, viden om handicappet, lysten til at spørge og lysten til at svare. Tit så tror jeg faktisk at personen med det pågældende handicap, om det så er synligt eller ej, gerne vil svare på eventuelle spørgsmål. Det gør jeg også, men jeg finder mig ikke i alt. Det tror jeg ikke, der er nogen mennesker der gør Og hvorfor skal man også det?

Det kræves samtidig, som handicappet, at man også giver lidt dvs. viser noget af dig selv, da mange ikke kender til den hverdag, vi lever i. Den skal gøres synlig og den skal afmystificeres.

Med disse ord håber jeg, at man på sigt igen kigger på mangfoldigheden fremfor det perfekte. For hvad er perfekt og hvad er normal??

Det var bare lidt tanker herfra

Ha’ en super dejlig aften.
Kæmpe kram herfra denne skæve eksistens 😉

2 kommentarer

 • Lene

  Kære Bente:-)
  Jeg håber virkelig ikke, at statistikken er retvisende! Det kan ikke passe, at den gennemsnitlige dansker har udviklet sig så meget den forkerte vej på to år:-(
  Måske er rummeligheden virkelig blevet mindre. Måske er angsten for det “ukendte” steget, fordi præstationskulturen kommer væltende ind over os, så “man” bliver bange for, at andre skal kunne “sinke” os, så vi ikke fremstår i det bedst mulige lys. Jeg håber det virkelig ikke…
  Jeg havde engang en underviser, som sagde, at man aldrig skulle stole på en statistik, man ikke selv havde forfalsket. Jeg krydser fingre for, at den adspurgte gennemsnitsdansker ikke er så repræsentativ endda.

  Stort kram fra mig<3
  Kh Lene

 • Nanna

  Ret skræmmende. Jeg opdrager mine børn til at være åbne overfor folk med særlige behov både dem med og uden velfungerende hoved. Vi bor tæt på et bosted og børnene vinker pænt tilbage når beboerne kommer forbi. Jeg synes det er ærgerligt at der bliver mindre og mindre plads til bredden. Det hele bliver så perfekt på den helt forkerte måde. Jeg gider ikke glansbilleder men kan meget bedre lide det skæve og sjove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *