BloggerLife,  Børn,  Børn med handicappet forælder,  familie,  Family,  Handicap ingen hindring,  Hotel Legoland,  Kærlighed,  Læring,  Leg & Læring,  Lego House

Hotel Legoland og Lego House

Handicap ingen hindring

Hotel Legoland

Halløjsa Lille Ven

Her sidder jeg stille og roligt og kigger på at børnene leger, alt imens en kæmpe grøn drage stille og rolig brøler Velkommen ind i mit øre. Vi er ankommet til Hotel Legoland. Her skal vi være det næste døgn.

Et fantastisk sceneri at komme ind til som familie. For mig var det fantastisk, fordi jeg kan se, hvor overvældet vores børn bliver ved ankomsten.

Ida Kirstine står og råber: Se Mor, en brandbil. Marius står og hopper og danser af glæde og kan knap nok være i sig selv. Han er nok den af de to der har taget Lego universet mest til sig og han siger: Se far, se far…. En drage……… Tror du, den er farlig……. En brandbil……. Og han er videre. Der er Lego over det hele. Som voksen er man nu også betaget af det hele. Meget kan sørme lade sig gøre med lego.

Vi går mod receptionen, hvor vi får udleveret billetter, så vi kan komme videre i Lego House. Vi har købt en pakkeløsning. Det er jo vinterferie.

Vi får billetterne til Lego House og skynder os hastigt videre. Vi kan først komme ind på hotellet efter klokken 15, medmindre man har betalt for tidlig ankomst, hvilket også er helt okay.

Lego House

900 meter længere nede af vejen ligger Lego House. Vi kører derned og finder en invalideplads lige foran hoveddøren. Der er faktisk 2.

Det er god service.

Børnene kan næsten ikke være i sig selv. Det tangerer faktisk til at de enten er rigtig glade eller er skide sure, fordi de ikke ved, hvad der skal ske. Ja, vi voksne kender heller ikke proceduren for Lego House. Det er også nyt for os. Men ind kommer vi og vi bliver modtaget af de sødeste medarbejdere, der hjælper også videre og inden vi har set os om, er jakkerne låst i skabet i garderoben – man får et armbånd til hele huset og det virker også som lås til skabene – og vi er tjekket ind.

Farmand bliver interviewet til LEGO~Press 🙂

Lego House et væld af muligheder i flere etager med Lego. Lige fra Lego Duplo til de helt små legoklodser. Lego House er delt op i  farve-zoner. Man kan bygge biler og race med dem på en bane ved siden af, man kan bygge Lego figurer, Lego mennesker og i det hele taget bare suge indtryk til sig af de flotte ting der er blevet bygget i Lego – fx de store dinosaurer, der brøler –  måske du her selv kan finde ud af, hvorfor de brøler – eller de flotte landskaber, hvor tog kører interaktivt rundt, hvilket fascinerer både børn og voksne.

Og man kan tage billeder af det Lego man bygger (ved hjælp af sit armbånd kan man gå hen til et af kameraerne, der står i hver zone og så kan man tage et billede af fx sin Lego bil).

Hvorfor mon der store Dino brøler?

Man kan få mange timer til at gå i Lego House. Og det gør vi også.

Se lidt fjollerier her.

Desuden er der biograf.  her viser de film i løbet af dagen – både og  Lego filmene, men også Legos historie gennem tiden.

Lego House & Mini Chef

Det er pludselig frokosttid og vi skal selvfølgelig også (Læs: Moderen synes) prøve Mini Chef, hvor man bygger sin egen menu ud af legoklodser. Et genialt koncept. Det synes spilopperne også.

Der bestilles mad

Der forberedes

Maden var god. Vi valgte noget forskelligt. Dog valgte begge børn kødboller m. pommes frites, gnave-grønt og en overraskelse. Fritterne var ligesom hos de voksne fyldt med grønt krydderi, hvilket desværre gjorde, at den lille ikke ville spise det og den store lige skulle se maden an. Dette er jo forskelligt fra barn til barn i forhold til, hvor kræsen man er, men til børn vil vi nu ønske at pomfritterne bare var med salt eller helt uden noget.

Elsker, når min 5-årige smiler på kommando :D. Så kan moderen lære det.

Grunden til at prøve denne restaurant, synes jeg primært ligger i selve processen. At se de små børn kigge intens på både skærm ved bestilling, som jo er en hel historie i sig selv og så følge, når den store farvede madkasse er på båndet og til den skal åbnes.

Lego House & Handicap

Nu er jeg jo fysisk handicappet og det at komme i Lego House og det at lege med Lego ved borde, var fantastisk for mig. For jeg har stive ben og kan ikke kravle ned på gulvet, som enhver anden forældre kan, men det at besøge dette sted gjorde, at jeg kunne være med i mine børns leg på en helt anden måde end det vi plejer derhjemme. Det varmer mit hjerte vildt. At der er tænkt over så sådan et ting. For normalt foregår leg med Lego på gulvet – i hvert fald tit og ofte.

Hvis Lego House skulle gøre lidt ekstra for folk i fx kørestol fx. Så kunne det være, at der er hul  ind under Lego-bordene så børn i kørestol på den måde kan køre kørestolen ind under bordet og derfor nu nemmere komme ind til bordet og tage legen til sig.

Ellers er der virkelig ikke noget at komme efter. Der er ramper hele vejen rundt til kørestol og til gangbesværede, der er elevator og der er invalidetoilet.

Vores børn er 3 og 5 år gammel og de havde en fest Der var noget for deres aldersgruppe men også noget helt op til de voksnes rækker.

Tilbage på hotellet

Tilbage til Hotel Legoland klokken var 17:30 og vi fik tjekket ind. Børnene fandt hurtigt deres sted, hvor de skulle sove. Det var nok egentlig beregnet lidt til os voksne, men der var Legoklodser på væggen og i loftet så selvfølgelig skulle de sove der. Så måtte mor og far tage sovesofaen i stuen og det virkede Så Fint. Vi havde hjemmefra bestilt Junior Suite, af den simple grund, at vores børn sover tidligere end vi gør, da de nu ikke er ældre.

Atlantis

Da vi tjekkede, ind opfordrede personalet i receptionen, at vi kunne gå over gangbroen til Legoland og se Atlantis fra klokken 17 til 18, hvilket vi selvfølgelig gjorde. Og sikke et smukt syn på havets bund blandt hajer og fisk.

Panorama Restaurant

Det var tid til aftensmad og jeg vi havde bestilt bord – en rigtig god ide, fandt vi ud af – på forhånd på Panorama Restaurant . Et fint spisested til børn og voksne. Der er både buffet og  a la carte. Vi valgte det sidste. Skøn mad og hygge, god betjening og lidt Lego til børnene. En bedre afslutning på dagen kunne man ikke ønske sig.

Det var tid til at trække os tilbage på værelset og putte børn. De sov enormt hurtigt og stod op næste morgen friske og klar til en lækker morgenbuffet med udsigt ud over Legoland, som pt holder vinterlukket samt ud over det nye Lego Castle. Marius proklamerede højt og flot, at der kunne han godt tænke sig at komme over en gang.

Hotel Legoland & Handicap

Tilslut vil jeg lige nævne, at her på hotellet er der også god plads til kørestole, der er elevator og der er handicapværelser – ikke at det var nogle vi brugte. I Panorama restauranten er der også ramper så man kan som gangbesværet eller kørestolsbruger fint komme rundt.

 Vi siger i hvert fald Tusind tak for dejligt ophold.

Der er virkelig tænkt på alt.

Stor ros herfra.

Læs evt. også om vores tur til Legoland i oktober 2018.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *