At Rejse er at Leve,  Australien,  familie,  Family,  handicap,  Handicap en hindring,  Mangfoldighed,  Min drøm

Australien #1

Nu gør vi det!

En rejse tager form

Det er fredag formiddag. Børnene er i børnehave og manden og jeg har en fridag. Vi sidder på en cafe i Ribe og kigger på et tilbud om en drømmerejse til Australien. En drøm vi har gået med de sidste 5 år og nu skal drømmen indfries, inden vores store dreng starter i skole.

En rejse bliver til

I løbet af et par dage trykker manden og jeg Ok til et tilbud om en fantastisk rejse til Australien.

Vi har siden vi gik af fra barsel gemt henholdsvis 12 og 13 uger til netop denne rejse, som skal foregå, inden vores store dreng skal starte i skole. Og ja det er så allerede til april næste år. Hold da op, hvor tiden er gået stærkt.

Men den første planlægning er nu igang og vi har fået et tilbud fra et rejseselskab – mere her om senere, som vi nærmest ikke kan finde ud af at sige nej tak til.

Den første planlægning

Den allerførste planlægning gik på at finde ud af, hvordan rejse-formen skulle være, for med mit handicap ville det være besværligt med en autocamper samt manden skulle stå for børn, hjælpe mig, at køre autocamperen – i og med at jeg jo kun har kørekort til min invalidebil etc. Så han vil aldrig kunne slappe helt af og nyde turen.

Vores job er adviseret og det samme gælder børnenes institution

Må lige indskyde, at det virker Så uvirkeligt og vi glæder os helt sindssygt til dette fantastiske eventyr.

Og Jo mange overvejelser er gjort allerede inden vi er nået så langt, som vi allerede er:

 • Ville vi kunne klare det, nu hvor jeg er handicappet?
 • Ville vi skulle have en hjælper med eller vil manden kunne klare det hele?
 • Ville børnene kunne være med på de oplevelser og ville de være selvhjulpne nok? For lidt kræves der jo af dem.

Resultatet blev:

Vi kan klare det Vi tager afsted Kun Os 4 og Børnene får en fest. Og Ja bare rolig! Vi har også en vis realitetssans.

 • Selvfølgelig vil der være nogle dage, der vil blive hårdere end andre.
 • Selvfølgelig vil vi voksne komme til at bide af hinanden og tale meget direkte til børnene en gang imellem – i pressede situationer. Men vi mener også, at det er en rejse, der giver os en masse godt og en masse dejlig og mindeværdige oplevelser.
 • Selvfølgelig vil vi nyde det.

Øst og central Australien

Vi har mellem 4 og 6 uger til at rejse og vi kan alle blive enige om, at vi aldrig ville kunne nå hele vejen rundt i Australien. Desuden har det også lidt med finanserne at gøre.

Jeg har i 2000 i forbindelse med Paralympic i Sidney opholdt mig på østkysten – Brisbane og Sydney. Manden har aldrig været i Australien. Så vi tog udgangspunkt i noget jeg havde oplevet og gerne ville vise den samt en masse nye ting. Den endelige rejsebeskrivelse får i ikke i dette indlæg, da det endnu ikke er helt fastlagt. Ruten er fastlagt og den kan i se på billedet nedenunder.

Det var lidt om starten på et fantastisk eventyr, som vi skal ud på til efteråret, men lige nu er kufferten også ved at blive pakket til en charterferie sammen med skønne venner. Det bliver børnenes første flyvetur. Så det håber vi bliver en succes, nu vi har en længere rejse i vente. Tror bekymringerne ligger mere hos Moderen end hos børnene. Ha ha ha.

HUSK: At Rejse er At Leve.

2 kommentarer

 • Jeanette

  Det lyder som noget af et eventyr, der er i vente. Det kan virkelig også betale sig at være afsted mange uger, når man rejser så langt.
  Jeg er selv meget rejselysten, men min kæreste har det ikke helt på samme måde som mig. Det er i hvert fald ikke det jeg fornemmer. Hvis det stod til mig, skulle vi rejse meget mere rundt.
  Har en drøm om at rejse til Korea med min kæreste og vores datter. Min kæreste er nemlig adopteret derfra, og synes det kunne være fedt at tage derhen hvor han biologisk stammer fra. Vores datter har jo også biologiske rødder dertil, selvom jeg ikke lige tænker over det til hverdag. Jeg har dog været i Sydkorea to gange før inden vi mødte hinanden.

  Men lige nu ser vi frem til charterferie i slutningen af juli. Det bliver første gang vores datter skal flyve til et varmt land ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *