dysleksi,  Influencer,  læse og skrivevanskeligheder,  læsevejleder,  ordblind,  skriftsproglige vanskeligheder.

Jeg er læsevejleder til dagligt

Vidste du, at jeg er læsevejleder?

Jeg er en person, der hjælper mennesker, der er ordblinde eller har skriftsproglige vanskeligheder.

Jeg blev færdig som læsevejleder i julen 2018 og har siden arbejdet som lærer og læsevejleder ude på mit arbejde a’ka folkeskolen.

Min sidste opgave på udd. omhandlede Tidlig indsats i forhold til børn med tegn på læse og skrivevanskeligheder. Et emne jeg virkelig elsker at dykke ned i. Det er så mange facetter. Jeg valgte at skrive opgaven ud fra 2 skriftsprogspardigmer.

Lyder det interessant?

Er du mor eller far?

Er du ordblind?

Er nogle i din familie ordblinde?

Er du bekymret for dit barn, selv om DIT barn stadig kun går i børnehave?

Hvor tidligt kan vi/skal vi gribe ind?

Hvordan gør vi?

Og mange andre ting…..

Er det noget du går og tænker over samt kunne tænke dig at vide mere om?


Så laver jeg gerne en video herom.

På gensyn
Kh. ByBine

4 kommentarer

  • By Bine

   Der er en ordblindetest, der tages fra sidst i 3. kl. og frem til de elever, hvor det er nødvendigt. Den er desværre ikke valid, før eleverne er i den alle.

   Men man begynder allerede at være obs fra børnehave-alder

 • Pia

  Jeg synes det er spændende at læse om. Før vidste jeg ikke rigtigt noget om ordblindhed, men i slutningen af 2. klasse vurderede min ældste søns lærer, at han nok var ordblind. Da vi nåede til midten af 3. klasse, og læreren ikke kunne fortælle, hvad de havde gjort for at hjælpe ham, tog jeg selv affære. Jeg brugte en masse penge og lidt over et år hos en privatlærer indenfor Alkalær – og det var uden tvivl det rigtige for os. Min søn har i forvejen svært med skolen grundet sociale udfordringer, og vi følte ikke hans daværende lærer var til megen hjælp. Da han blev testet for ordblindhed (slut 3. klasse), lå han lige på grænsen. Han kom på 2 måneders ordblindekursus, hvor læreren der vurderede at hans ‘fejl’ ikke var klassiske ordblindefejl. Jeg tror ikke selv han er ordblind, men han er utålmodig og har haft svært ved at koncentrere sig. Han læser nu på samme niveau som resten af klassen (slut 4. klasse) – og jeg er SÅ stolt af den kamp han har kæmper OG sejret i <3 kh Pia aka stolte mor 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *