En bog bliver til,  Handicap ingen hindring,  Taknemmelighed

Er Du taknemmelig for det Du fik?

Vi har lige spist aftensmad og jeg kan hører børnene spille FIFA sammen med farmand i stuen. Jeg er lige så stille listet ind i soveværelset med en bog, min pc og kaffe. Jeg har tændt stearinlys. Det er MOR-tid.

Peter og jeg <3

Jeg har netop lige afsluttet bogen “Op” af Mette Holm. Ja, jeg har faktisk kværnet 2 af hendes bøger på en uge. Hende, Peter og så coach Liselotte Christensen har uafhængigt af hinanden givet mig blod på tanden til at tænke ud af boksen. Eller rettere sagt jeg har egentlig tænkt ud af boksen i længe, men det der med at tage det næste skridt og så få gjort noget ved det, er ikke altid lige så simpelt. Jeg synes bl.a., at Janteloven lurer lige rundt om hjørnet, men jeg har valgt at vinke pænt farvel til Janteloven. At tænke fremad. Tænke på det jeg gerne vil for at optimere min livskvalitet. Ikke at min livskvalitet er lav, for det er den på ingen måde, men man kan jo altid ønske sig mere…. Og for at opnå det, må man selv bidrage.

Kaffe

Så her sidder jeg i min seng med computeren foran mig. 

Forestil jer et billede fra Instagram, hvor du sidder i skrædderstilling med computeren foran dig og med en kop kaffe i hånden. Meget sirligt, meget pænt, meget opstillet.  

Sådan er det IKKE. 

For jeg kan FANDME ikke sidde i skrædderstilling.

Jeg sidder i min seng med puder i ryggen, mine korte stive ben foran mig, hvorpå computeren er plantet. Med mine skæve arme hvor jeg lige netop kan nå mellemrumstasten med min lillefinger. 

Så her sidder jeg og skriver/indtaler og hygger mig med kaffe på mit natbord, som jeg kun kan nå, hvis jeg lægger hovedgærdet ned, ja, det er en elevationsseng. Så forestil dig, jeg sidder her og skriver – primært indtaler via Google Docs, da det simpelthen går en del hurtigere end mit to-fingersystem.

Pludselig har jeg lyst til den dejlige kaffe, som jeg jo ikke kan nå med mine hænder og nå ja, så kan jeg heller ikke løfte koppen op til munden med mine hænder. Så lægger jeg mig tilbage – brummen fra elevationssengen – for at nå min kaffe eller rettere sagt sugerøret, der står i min kaffekop. Ja, og her tror jeg umiddelbart jeg ligner en sugemalle – har heldigvis ALDRIG set mig selv udfører denne opgave. Smager på kaffen og trykker igen på fjernbetjeningen – brrrrrrrrr – så jeg kan komme op at sidde og skrive videre. 

Når jeg skriver det her til jer, ja, så griner jeg faktisk at det selv. For hold da kæft – Pardon my French – en parodi for en kop kaffe.

Men det er en del af min hverdag og jeg er TAKNEMMELIG for at opleve den.

Jeg sidder her som 43 årig og spekulerer over, hvad jeg har opnået med mit liv . Jeg er egentlig ret godt tilfreds. Jeg er egentlig ret taknemmelig. Jeg elsker mit liv. Et liv jeg fik foræret for 43 somre siden, men på daværende tidspunkt var der nok ikke ret mange der overvejede, om jeg overhovedet ville overleve eller om mit liv ville blive værdigt at leve. Her godt 43 år efter kan jeg kun sige: Jeg har et værdigt liv.

Har du det? 

Er du taknemmelig for det du fik?

Jeg vil skrive en bog. En bog til dig og mig. En bog om taknemmelighed. Hvad sker der, når vi er taknemmelige? Både fysiologisk og kognitivt. Jeg vil selvfølgelig skrive den ud fra egne praktiske erfaringer krydret med div. teorier.

Det var lidt herfra.

De kærligste hilsner og ALTID velmenende ord

By Bine

4 kommentarer

 • Pia

  Sikke et dejligt indlæg! Du har helt ret i, at man skal huske at være taknemmelig. Vi har haft nogle hårde år, hvor jeg ugentlig fik ikke bare én men flere beskeder fra skolen om at drengene ikke trives og nu igen havde gjort noget uhensigtsmæssigt. Jeg er alene med dem og står for stort set alt. Deres far gør sjældent noget, medmindre jeg meget præcist giver ham besked om det. Det har været hårdt, og det negative har fyldt alt for meget. Næsten hver aften sidder vi nu til aftensmaden og deler 3 gode ting ved dagen, og det har vendt fokus en del for os. Så vi ligesom husker, at der altid er noget godt, selvom det måske har været en øv dag. Når bibliotekerne åbner, skal jeg have fat i flere af Mette Holms bøger, og jeg vil se frem til din bog kommer 🙂 god weekend. Kh Pia

  • By Bine

   Hej Pia!
   Mange tak for dit svar. Det lyder til, du har haft hårde perioder. Det er mega sejt, den måde du har vendt det hele på.

   Ha en dejlig dag.

   Kh. Bine

 • Lotte

  Jeg kender så godt følelsen af, at holde sig tilbage. Det er så god en drøm du har om den bøg og jeg vil helt sikkert støtte dig, håber virkelig du springer ud i det en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *