BloggerLife,  Børn,  Corona-tider,  familie,  Jul,  Julen 2020

December December

December er for mig familie, venner, hygge og nærvær blandet med ro og eftertænksomhed. 

Og sådan er det naturligvis også i år. Eller rettere sagt SPECIELT i år. 

I år kan jeg mærke at jeg har brug for at få samlet alt og alle tråde for at få skabt en december i børnenes ånd. 

Som jeg har nævnt tidligere, så synes jeg, at denne Corona tid er hård for børnene. Jeg tror faktisk, de tænker mere over tingene end de vil være ved. Det giver sig i hvert fald til udtryk, når det er puttetid og sengetid. Det gav sig specielt til udtryk, da jeg pludselig skulle corona-testes på grund af elever på min skole. Marius kom ind om aftenen og var pludselig bange for, om jeg havde Covid_19, om jeg ville blive rigtig syg. 

Det er svært at være 5 og 6 år pt. Det er et stadie og omkring et trinmål hvor bamse-verdenen lukker i og den store vide verden åbner sig. Denne verden er svær pludselig at skulle navigere i og covid_19 gør det ikke lettere. Men de klarer det så flot.

Så kan mange måske tænke, hvorfor delagtiggør vi disse ting med vores børn??

Ja, det gør vi, fordi de også er en del af denne verden på godt og ondt. Selvfølgelig delagtiggør vi jo ikke alt. Der er jo voksenhøjde og børnehøjde. Men vi er i Corona helvede, hvor vi skal holde afstand, spritte og vaske fingre, have mundbind på og jeg kunne blive ved. De skal forholde sig til det i daginstitutionen og skolen. 

Derfor er det vores pligt som forældre at afmystificere og gør dem klar til netop at se denne mærkelige forandring, hvilket det har været i hele 2020. Det er vores fornemmeste opgave som forældre at klargøre vores små poder og danne dem til at kunne komme ud i den store verden også under en pandemi.

Den søde juletid 

2020 har for os været et ret mærkeligt år. Ja, det har det nok været for alle i denne verden. Jeg må sige, at vi herhjemme er dybt taknemmelig for, at vi tog vores fantastiske rejse til Australien i 2019. Selvfølgelig for mindernes skyld, men absolut også fordi vi lærte rigtig meget om hinanden, når vi boede så tæt som vi gjorde. Det havde nemlig en fantastisk indvirkning, da vi første gang i marts måned skulle gå hjemme på grund af Covid_19. Vi var vant til at gå tæt sammen og hygge os. Så for os gik foråret bare derud af og vi nød nærværet på trods af, at vi selvfølgelig var og er træt at pandemien.

Julen nærmer sig med hastige skridt og i den forbindelse har vi herhjemme valgt at bruge vores 6. Ferieuge samt omsorgsdage, så vi rigtig har kunnet jule sammen allesammen. Peter har haft en uges ferie og jeg har 14 dage. På den måde har børnene har korte dage i både børnehave og skole samt enkelte fridage selvfølgelig. Det har været vores måde at kompensere på ud fra Corona restriktionerne.  Vi har valgt familietiden her i julen. Vi har hygget med julebag, fældet juletræ, hygget med vores kære, julekalender, Nissebanden,  gået i Ribes gader om aftenen for at se det smukke julelys, haft besøg af julemanden  og jeg kunne blive ved. Jeg er næsten overbevist om, at det har været mandens og mit behov. Ikke børnenes. Men med et år som 2020 har vi herhjemme haft behov for at gøre julen så normal og ekstra hyggeligt som muligt.

Nu er det vinter. Tiderne har ændret sig allerede plus vi lige pludselig har fået et skolebarn ind af døren. En dreng der er ivrig efter at komme i skole for at lære men absolut også for at være sammen med sine skønne kammerater. Fodbolden står ligeledes højt på hans liste, så hvis vi igen bliver isoleret som i marts – og det gør vi jo, så tænker jeg, at denne gang vil blive sværere for os. Børnene er blevet trekvart år ældre og meget mere selvstændige, derfor ved de jo selvfølgelig gerne hvad det vil. DERES KAMMERATER!  

December, December

Jeg vil slutte dette lange blogindlæg af med omkvædet er Rasmus Walters “December december”. 

Jeg glæder mig til at sidde i december til næste år og tænke tilbage på 2020 og se ligesom Rasmus skriver, om alting står lige så præcist eller upræcist. Om vi har glemt 2020’s pandemi-indhold og kun fokusere på det positive, vi plejer og om der pludselig er en “ny” slags plejer?

December, December 

af Rasmus Walter

Når vi kommer hjem

Med kroppen lidt på slæb

Er alting akkurat ligesom før

Og alting står præcist

Så upræcist som i går

Og nu sidder vi her og glemmer og glemmer

December, december

Det er længe siden sidst

December, december

Med disse ord vil jeg bare pointere på det kraftigste, at jeg Elsker julen. Nogle ville endda kalde mig Gertrud Sand.

Jeg ønsker Jer alle fra nær og fjern 

En Rigtig Glædelig jul 

samt 

give Jer alle et positivt og kærligt spark i røven ind i 2021

Godt nytår!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *